MediaKit: Website Influencer

Influencer: Nicky & Jessie Kroon

Nicky & Jessie Kroon

Hi! Wij zijn Nicky en Jessie en wij leven sinds 2014 zero waste, zonder afval dus. Wat begon als project voor een maand, is inmiddels uitgegroeid tot een jarenlang project en lifestyle! Op ons blog laten we zien hoe we dat doen (naast onze full-time banen) en geven we tips voor een duurzamer leven.

Offered products

 • Post € Login for price
 • Review € Login for price
 • Giveaway € Login for price

Statistics

1k - 10k
Reach
(unique visitors)
682
Views
482
Domain Authority
655
Trust flow
505
Citation flow
249
TF/CF
Verified

Demographics

Gender

Age

Top 5 countries

Netherlands - 82%
Belgium - 15%
United States - 1%
Germany - 1%
Switzerland - 0%

The demographics below are an example. Log in to see the actual demographics.

Herbruikbare items voor je menstruatie: van cup tot onderbroek, wij hebben het getest voor je!

a week ago

Photo by Oana Cristina on Unsplash

De afgelopen jaren is er zóveel gebeurd op het gebied van menstruatie-artikelen. Het is fantastisch om te zien dat je écht niet meer afhankelijk hoeft te zijn van chemische tampons of pakjes vol met maandverband. Wij hebben de afgelopen jaren een aantal fijne duurzame herbruikbare zero waste alternatieven voor maandverband en tampons uitgeprobeerd en delen graag onze ervaringen met je, zodat iedereen die menstrueert een keuze kunt maken. 

Het kan soms even zoeken zijn naar hét product of merk dat voor jou werkt. Als menstruerend persoon gooi je in je leven ongeveer 10.000 tampons of maandverbanden weg. Dit is zo'n 90kg restafval. Laat je dus niet ontmoedigen en probeer gewoon wat dingen uit! Mocht je het toch niets vinden, dan zijn er ruilpagina's op Facebook waar je jouw product kunt doorverkopen aan een ander - of maak er een vriendin blij mee. Alles valt helemaal uit te koken, dus dat is niet vies. 

Deze alternatieven voor regulier wegwerpmaandverband of -tampons zijn er: 

 • Menstruatiecup
 • Wasbaar maandverband
 • Menstruatie-ondergoed
 • Menstruatiespons (zeespons)
 • Wasbare tampons
 • Wegwerpproducten van biokatoen 

De menstruatiecupMisschien wel het meest bekend: de menstruatiecup. Het grootste voordeel van een cup is dat het geen bloed opneemt en dus niet uitzet. In plaats daarvan vangt het het menstruatiebloed op in een (vaak rubberen of siliconen) cupje. Afhankelijk van je menstruatie kun je de cup tot wel 10 uur inhouden. Je kunt er ook mee sporten, zwemmen of naar de sauna. 
Afhankelijk van je lichaam kan het zijn dat de cup niet helemaal goed aansluit en er dus 'lekkage' ontstaat. Dit kun je oplossen door de cup in combinatie met wasbaar maandverband te gebruiken of een andere cup te kiezen.
Cups zijn er over het algemeen in 3 maten: voor de bevalling, na de bevalling en mini. De mini is vooral geschikt voor tieners. Het is totaal normaal als je even moet zoeken naar de juiste cup. En er wordt ook flink in geïnnoveerd. Zo is er nu een cup die gebaseerd is op de tampon, een bolvormige menstruatiecup en bijvoorbeeld een model voor een lage baarmoedermond of verzakking ( low cervix, dan is deze cup model IV iets voor je). Is het voor jou heel gevoelig? Dan raden we aan om een zachte rubberen cup te gebruiken in plaats van een siliconen cup. 
Foto: Het Zero Waste Project


 • Gebruiksgemak: het gebruik is eenvoudig. Toch moet je wel wennen aan het feit dat je met je vingers de cup inbrengt en er uithaalt. Er komt dus slijm en bloed aan je vingers. Legen en opnieuw inbrengen is het handigst als je een kraantje in de buurt hebt. Zo niet, dan kun je een wc-papiertje gebruiken. 
 • Voordelen: een cup is milieuvriendelijk; hij gaat een aantal jaar mee en het kost maximaal 2,5mJ aan energie per menstruatiecyclus om hem schoon te spoelen. Goedkoop: ong. 15-30 euro per cup. 
 • Nadelen: het is niet altijd mogelijk om een cup te gebruiken als je een spiraaltje hebt, dus vraag dit na bij je huisarts. Niet iedereen kan wennen aan het inbrengen/uitdoen van de cup. Je kunt het topje er vaak een stukje afknippen. Misschien is het gewoon niets voor jou, gelukkig zijn er andere alternatieven! 
 • Eigen ervaring: N gebruikt de cup (Phia, Ruby of Fair Squared) op haar zwaarste dagen maar vindt het niet altijd lekker zitten. J droeg de cup (Mooncup, Organicup) jarenlang zonder moeite maar kan hem nu niet dragen door een spiraal. 
 • Eindoordeel: goedkoop en ideaal als je veel sport of zwemt. Als je een spiraal hebt helaas niet altijd geschikt. 
Wasbaar maandverbandDe tweede optie die je vaak tegenkomt in de zoektocht naar herbruikbare menstruatie-artikelen is wasbaar maandverband. Hier hebben we zelf heel lang een 'vies' beeld bij gehad en het leek ons ook veel gedoe. Maar toen we al gewend waren aan het gebruiken van een cup (waarbij je bloed aanraakt) was de overstap makkelijk. Met wasbaar maandverband hoef je niet direct in contact te komen met de huid en het bloed. 
Het nadeel is dat je er niet mee kunt zwemmen en tijdens het sporten kan het verschuiven. Het is fijn dat je het maandverband gewoon onderweg kunt meenemen en verwisselen. Hier zijn ook speciale opbergzakjes voor. We raden 2 zakjes aan: voor de gebruikte en niet-gebruikte maandverbandjes. 
Het gebruik van wasbaar maandverband vraagt om iets meer planning. Ik vind het fijn om een deel de maandverbandjes tijdens mijn menstruatie te wassen en drogen (aan de lucht). Maar het is wel belangrijk om er genoeg te hebben. De initiële investering is dus wat hoger dan een cup, want ik raad wel aan om er minimaal 6 te hebben. 
De 'inlegkruisjes' zijn ideaal als je wat urineverlies hebt of op de laatste dagen waarop je alleen nog druppelt. Qua milieubelasting is wasbaar maandverband vergelijkbaar met wasbare luiers: ook als je het wassen (liefst koud) en de productie meetelt is het alsnog milieuvriendelijker. Alles is vaak wasbaar tot 60/90 graden (maar kan prima op 40) en kan vaak ook in de droger, maar hoeft niet. 
Foto Het Zero Waste Project • Gebruiksgemak: het gebruik is eenvoudig. Je doet het in alsof het gewoon maandverband is. Na gebruik kun je het even laten weken in een emmertje koud water. Vervolgens wassen (kan prima bij andere was in de trommel). 
 • Voordelen: superhandig onderweg (makkelijk te verversen) en je hoeft geen bloed aan te raken. 
 • Nadelen: het vergt wat meer planning en je initiële kosten zijn hoger dan een cup. Vaak 20 euro voor een setje van 3. 
 • Eigen ervaring: N gebruikt het in combinatie met een cup en op minder heftige dagen alleen maandverband. J draagt het in combinatie met een menstruatieonderbroek als ze onderweg is. 
 • Eindoordeel: ideaal als je veel onderweg bent, heel gevoelig 'van onder' bent (je brengt namelijk niets in) en ook geschikt als je een spiraal hebt. 
Wasbaar menstruatie-ondergoedMenstruatieondergoed, of period underwear,  is voor ons een recentere ontdekking. We geloofden niet dat het werkte, maar inmiddels gebruikt J zelfs alléén een (heavy flow) menstruatie-onderbroek tijdens haar zwaarste nacht. Zónder doorlekken! 
Je draagt het als een normale onderbroek, maar er zit een geïntegreerd wasbaar maandverband in. Het voelt wel anders, want er zitten in de onderbroek 'gaatjes' die het bloed opnemen. Daarom lijkt het eerder op een "luier", waar een wasbaar maandverband meer op een stuk stof lijkt. Je hebt onderbroeken voor light, medium en heavy flow. Het is handig om een aantal onderbroeken te hebben. 
Kijk wel goed waar de onderbroek van gemaakt is: als je een gevoelige huid hebt is een toplaag van polyester misschien niet fijn. Er zijn ook menstruatie-onderbroeken van TENCEL, bamboe en biologisch katoen. Het period underwear van Snuggs bijvoorbeeld. Code JESSIE15 geeft van 10 tot 24 januari 2022 15% korting. 


Foto: Het Zero Waste Project
 • Gebruiksgemak: het gebruik is eenvoudig. Het is net als een onderbroek. Afhankelijk van je menstruatie kun je hem tot 10 uur aanhouden. 's Nachts is dit top, overdag kun je het eerste deel van de dag combineren met een maandverbandje (als je op pad bent) en dan het 2e deel met de onderbroek. Thuis kun je dan de onderbroek uitdoen en wassen. Onderweg onderbroeken wisselen lijkt me niet handig. 
 • Voordelen: zit als een normale onderbroek en je hoeft geen bloed aan te raken.  
 • Nadelen: je kunt het niet wassen op temperaturen boven de 40 graden. Handwas is prima, drogen aan de lucht duurt echter wel best lang (minimaal een dag in onze badkamer). Een stuk duurder dan een cup, want je wilt wel meerdere onderbroeken hebben. Onderbroeken vaak 20-45 euro p.s.
 • Eigen ervaring: N gebruikt het niet, want kreeg uitslag van de stof (en daarna niet meer geprobeerd met een ander stofje). J draagt het in combinatie met wasbaar maandverband als ze onderweg is. 
 • Eindoordeel: ideaal als je heel gevoelig '
  van onder' bent (je brengt namelijk niets in) en ook geschikt als je een spiraal hebt.
Een zeespons / menstruatiesponsjesEerlijk is eerlijk: wij hebben een keer als perspakketje menstruatiesponsjes gekregen maar nooit geprobeerd. Dit was een aantal jaar geleden, toen we alleen nog ervaring met een cup hadden, en daarna zijn we het kwijtgeraakt. Inmiddels zou ik het wel 'durven' te proberen. Dan volgt een update! 
Deze zeesponsjes zijn 100% biologisch en natuurlijk, herbruikbaar en uitwasbaar. Je brengt het in als een tampon en kunt het máximaal 7-8 uur laten zitten. Daarna was je het met koud water en leg je het in een bak heet (niet kokend) water met (appel)azijn. Vervolgens droog je het en gebruik je het opnieuw (maak nat voordat je het inbrengt). Je kunt het ongeveer 6 maanden gebruiken. 
Foto: Menstruatiecups.nl


 • Gebruiksgemak: het vergt iets meer 'onderhoud', maar het fijne is dat je het sponsje wel kunt bijknippen naar je maat. Je kunt er ook mee vrijen. 
 • Voordelen: zacht en helemaal natuurlijk.  
 • Nadelen: je kunt het niet in de wasmachine gooien, het gaat 'maar' 6 maanden mee en daarom is het iets duurder dan een cup (een setje sponsjes is zo'n 20 euro). 
 • Eigen ervaring: nog niet bekend 
 • Eindoordeel: mocht je heel graag seks willen tijdens de menstruatie dan kan dit handig zijn. Je kunt dan ook een EaseCup gebruiken. 
Wasbare tamponsOok voor de liefhebbers van tampons is er een herbruikbaar alternatief: wasbare tampons. Eigenlijk zijn dit kleine stukjes opgerolde stof met een touwtje. Het inbrengen is misschien iets lastiger dan een gewone tampon, omdat het minder stevig is (je gebruikt biologisch katoen). De tampons zijn wasbaar tot 95 graden. Wasbare tampons kúnnen TSS (Toxic Shock Syndrome) veroorzaken. Draagt ze daarom niet langer dan 4-5 uur. 
 • Gebruiksgemak: je kookt de tampon uit en laat daarna drogen. Daarna rol je ze op en maak je ze vast met het touwtje (knoopje erin).  
 • Voordelen: zacht en makkelijk mee te nemen (klein) en verwisselen. 
 • Nadelen: je kunt het niet lang inhouden. 
 • Eigen ervaring: nog niet bekend 
 • Eindoordeel: prima als alternatief voor reguliere tampons en ideaal om mee te nemen omdat ze klein zijn. 
Wel wegwerp, maar beterVind je het niet fijn om een hebruikbaar menstruatieproduct te gebruiken maar wil je ook niet allerlei chemicaliën in je intieme zone? Gangbaar maandverband is een mix van houtpulp (74%) en plastic (23%). Wanneer er katoen is gebruikt zit dit vaak vol pesticiden. Wil je toch wegwerp? Dan kun je kiezen voor wegwerpmaandverband en tampons van bijvoorbeeld biologisch katoen. Ook een fijne 'tussenstap' of goed te combineren met de eerder genoemde producten. Je kunt ook bijvoorbeeld op dagen dat je onderweg bent kiezen voor wegwerp en thuis voor herbruikbaar. Elke verandering telt! 
We hopen dat je hiermee een beetje geholpen bent en wat meer inzicht hebt op alternatieven voor wegwerpmenstruatieproducten. Heb je nog vragen? Check vooral ook even onze Insta pagina of laat het ons weten. 
Verder goed om te weten: 
 • Ook al staat er 'compostable' op je (wegwerp)maandverband... het hoort officieel in Nederland bij het restafval. 
 • Door je maandverband of menstruatieonderbroek meteen uit te spoelen met koud water trekt de kleur er minder in.
 • Menstruatieproducten moet je niet door de wc spoelen. 

Liefs, Nicky & Jessie
Dit artikel bevat affiliate links. Jij betaalt nooit meer, wij ontvangen een kleine commissie als je via onze link koopt. Hoe maak je pakketjes inpakken duurzamer?

a month agoHeb jij een eigen onderneming of ben je benieuwd hoe je jouw favoriete webshop kan adviseren om duurzamer pakketjes te verzenden? Dan hebben we hierbij een paar tips voor je! Sinds een paar jaar zijn er gelukkig heel veel nieuwe manieren bijgekomen om duurzamer pakketten te verzenden. Geen nieuw plastic opvulmateriaal, maar fijne duurzame verpakkingsmaterialen die net zo goed werken. 


Een duurzame pakketdoosToen wij nog een webshop hadden, hadden we het geluk dat we tegenover een kinderschoenenwinkel zaten. Zij bewaarden voor ons de ongebruikte schoenendoosjes, die wij vervolgens konden gebruiken voor het verzenden van webshopbestellingen. Superfijn! Ook van andere zero waste webshopeigenaren hebben we gehoord dat ze kartonnen dozen verzamelen om producten in te verzenden. 
Het enige nadeel hier aan is dat je altijd op zoek moet naar 'nieuwe voorraad' lege doosjes in verschillende formaten (afhankelijk van wat voor producten je verkoopt uiteraard, maar de meeste kleine webshops hebben diverse producten van diverse afmetingen in het assortiment). De doosjes nemen ook best veel ruimte in beslag, omdat ze al uitgevouwen zijn. Heb je kleinere producten of wil je je producten niet in een doosje verzenden? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor papieren verzendzakken


Opvullen van je pakketjeEen belangrijke stap, want je wilt niet dat producten beschadigd of kapot aankomen. Ook al heb je een duurzame (web)winkel, wij weten uit ervaring dat klanten nog steeds op zoek zijn naar zo veel mogelijk perfecte producten en dus een product met een klein krasje of beschadiging het liefst retourneren. Dit voorkomen scheelt daarom weer extra transportbewegingen en dus CO2! 
Er zijn verschillende opties voor duurzaam verpakkingsmateriaal. Een fijne optie voor breekbare items is duurzaam papieren opvulmateriaal op rol. Door de wafelstructuur kun je zelfs glazen objecten, potten of vazen veilig verpakken. 
Door de structuur wordt het papier ineens een alternatief voor bubbeltjesplastic. 
Een andere optie is bubbeltjesplastic van gerecycled LDPE. Dan gebruik je nog steeds plastic, maar in ieder geval wel gerecycled plastic.  Is dat ook niet helemaal jouw ding? Dan zijn er nog meer duurzame verpakkingsmaterialen zoals luchtkussenpapier op een rol van 75 meter, kartonnen crèpepapier van 10 cm breed, Fix-paper opvulpapier of Formpack opvulpapier (een soort papierpulp met bobbeltjes erin). Hoe fijn dat er tegenwoordig gewoon keuze is! Bij Kortpack kun je heel veel verschillende soorten kiezen en betaal je vanaf 75 euro geen verzendkosten. Online vonden we ook iets leuks: een kartonperforator. Daarmee kun je van een stuk oud / hergebruikt karton opvulkarton maken. 

Bubbeltjesplastic kan tegenwoordig ook van gerecycled materiaal


Alleen nog even duurzaam dichttapen De laatste stap van je pakketje is natuurlijk het tape. Hiervoor kun je supermakkelijk plastic tape vervangen door papiertape. We weten uit ervaring dat het net zo sterk is. Ook leuk: laat je papiertape bedrukken voor een persoonlijke touch aan je pakketje. Je kunt papiertape (niet zo sterk als die uit de winkel) ook zelf maken! Hiervoor mix je 1 cup water met 3 eetlepels bloem terwijl je op een laag vuurtje mixt met een garde. We hopen dat je met deze tips wat inspiratie hebt opgedaan om je eigen duurzame verpakkingsmaterialen te gebruiken of eens bij je favoriete (web)shop na te vragen of ze al op de hoogte zijn van deze duurzame alternatieven voor verpakkingsmaterialen van bijvoorbeeld nieuw plastic. En... vergeet niet om bij een lokale, onafhankelijk winkel te bestellen! 
Dit artikel is geschreven door ons. De linkjes naar Kortpack. zijn een samenwerking. Zij zijn niet betrokken bij de verdere inhoud van het artikel. We love: Brabantia maakte een afvalbak van afval

a month agoZoals jullie weten zijn wij als Brabantia-ambassadeur al een tijd fan van de producten van Brabantia. En toen ik (J) afgelopen najaar de Brabantia productielocatie mocht bezoeken en het team ontmoette werd mijn liefde voor het familiebedrijf alleen maar versterkt. Ik wist zelf ook niet dat het nog kon. De duurzaamheidsambities van Brabantia bleken beter dan ik dacht én het familiebedrijf gaat écht voor kwaliteit. Die duurzame ambities komen perfect tot zijn recht in het nieuwe telg uit de Brabantia prullenbakkenfamilie: de Step Up pedaalemmer!

Een afvalbak van afvalHet klinkt niet zo sexy, maar als je de pedaalemmer ziet snap je dat ik het juist over een stijlvolle prullenbak heb. De nieuwe StepUp-pedaalemmers van Brabantia zijn gemaakt van (en voor) gerecycled afval! De plastic prullenbak bestaat voor 91% uit post-consumer recycled waste (de rest bestaat uit een metalen stang voor het pedaal, wat kleur en een labelholder). 
Dat houdt in dat er niet zomaar gebruik is gemaakt van gerecycled plastic (een insider vertelde ons dat sommige merken producten van 'gerecycled plastic' presenteren die letterlijk bestaan uit nieuw plastic dat 2 x door de machine is gehaald), maar van écht afval van consumenten. Dit is best een lastige klus, want het plastic moet natuurlijk niet vervuild zijn en Brabantia heeft de hoogste kwaliteitseisen. Na gebruik is de pedaalemmer voor 99% recyclebaar. Het ontwerp kreeg een Cradle-to-Cradle ® brons certificaat. 

Van ergernis tot ontwerpTijdens ons bezoek aan de productielocatie in Overpelt werden we meegenomen in het Brabantia ontwerpproces. En geloof me, dat was SUPER inspirerend. Zo is de StepUp-pedaalemmer bijvoorbeeld het resultaat van een aantal huisbezoeken die Brabantia doet bij allerlei verschillende huishoudens. 
Toen de ontwerpers bij échte mensen in échte huizen over de vloer kwamen, merkten ze dat veel mensen allerlei verschillende plekken hebben om hun afval te verzamelen. Zo is er niet alleen een 'gewone prullenbak', maar vaak ook een kratje voor statiegeldflesjes, doos voor oud papier, losse zak voor plastic enzovoorts. Een eigen milieustraatNatuurlijk kunnen we dat alleen maar aanmoedigen, want recycling is important! Maar erg stijlvol en praktisch is het niet. Daarom bedacht Brabantia de StepUp-lijn. De hoge en rechthoekige StepUp Pedaalemmer 40L past precies tegen de muur of in een hoek. Zelfs het pedaal is zo ontworpen dat ‘ie geen ruimte inneemt. En als je iets meer ruimte hebt kun je meerdere pedaalemmers naast elkaar zetten. Er zijn meerdere kleuren, dus je kunt er een gezellige collectie van maken. Je eigen kleine milieustraat! Bij de vuilnisbak krijg je een etikethouder voor je eigen labels. Die klik je makkelijk op de bakken, om voor jezelf duidelijk te hebben welke recycling in welke bak gebeurt. 
Ook de prijs was een belangrijk uitgangspunt in het ontwerpproces. Brabantia wilde een betaalbare pedaalemmer maken die wél op een eerlijke manier werd geproduceerd en minimaal 10 jaar mee gaat. Daarom krijg je op de pedaalemmer van 49,95 standaard 10 jaar garantie en weet je dat je een goede bak in handen hebt. 
Het draait allemaal om de details Wat ik zo superleuk vind aan Brabantiaproducten is dat er echt over élk detail is nagedacht. Zo kun je ín de bak je vuilniszakken kwijt, zodat die niet los in een lade hoeven te zweven. En door de soft close gaat de bak rustig en netjes dicht. Maar je kunt de klep ook makkelijk met de hand open zetten. De bak heeft bovendien een subtiele maar grote greep aan de achterkant, zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Oeff... ik ga altijd goed op zulke details!
Kies jouw kleur Ben je enthousiast geworden? Dan komt nu het moeilijkste gedeelte: de kleur kiezen! Je koopt de StepUp pedaalemmer in Dark Grey, Jade Green of Light Grey. Ik vind zelf de lichtgrijze versie supermooi. De StepUp pedaalemmer in het kort:
 • Gemaakt van 91% gerecycled consumentenplastic afval
 • Gemaakt voor het recyclen van afval met afneembare en aanpasbare etiketten 
 • Ruimtebesparend, en je hoeft niet te boren om iets op te hangen 
 • Prijs 49,95€ mét 10 jaar garantie
 • Cradle-to-Cradle® Bronze Certified
Dit jaar zijn wij één van de exclusieve Brabantia ambassadeurs. Super tof! Dit houdt in dat wij een aantal producten van Brabantia mogen uitproberen, allerlei vragen kunnen stellen aan het team van Brabantia en jullie mogen informeren over de nieuwste ontwikkelingen. 

Liefs!
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail! 
Volg ons op Facebook:  facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg ons op Instagram:  instagram.com/hetzerowasteproject 

Social media and content channels by Nicky & Jessie Kroon

hetzerowasteproject

Nicky & Jessie Kroon Nicky & Jessie Kroon 10k - 50k Micro-channel
De zero waste & sustainability bloggers, sinds 2014. Auteurs Het Zero Waste Project

hetzerowasteproject.nl

Nicky & Jessie Kroon Nicky & Jessie Kroon 1k - 10k Nano-channel
Een zero waste lifestyleblog in Nederland. Tips voor stijlvol duurzamer leven
Share

Access to
the marketplace

If you want to view and compare the profiles and rates of all our influencers. Upgrade your subscription and handpick your favourite influencers to work with or plan a demo to get to know more about the influencers we have to offer.

Sign up